Wat is het grootste land ter wereld?

Je kunt wel raden dat Nederland niet op nummer 1 staat van grootste land ter wereld. Maar welk land is dan wel het grootste?

Niet Nederland maarrrr....

Het grootste land ter wereld is Rusland! Rusland is ruim 17 miljoen vierkante kilometer groot. Een vierkante kilometer is een vlak van één kilometer bij één kilometer.

Op de tweede plaats staat Antarctica met 14 miljoen vierkante kilometer. Op de derde plaats komt Canada met iets minder dan 10 miljoen vierkante kilometer. Dan pas komt Amerika op de vierde plaats en China op de vijfde plaats.

Niet oppervlakte maar inwoners

Als het gaat om inwoners is China veruit de grootste. Daar wonen maarliefst 1,3 miljard mensen. India komt daarna, op de tweede plaats, met 1,1 miljard mensen. Op de derde plaats staat Amerika met ruim 300 miljoen mensen. Een heel stuk minder dan China en India.

Over deze vraag
Ingediend door Evy Schneiders
Motivatie:
Op internet staan verschillende antwoorden: China, Rusland en Canada. Wat is nu het goede antwoord? Bij de kwis in Jetixmax zeiden ze dat Rusland het grootste is en China het op 1 na grootste. Wat is nu waar? Ik weet het niet meer!


Laatste wijziging: 10-09-2015